Doelen

Wanneer wij een nieuw buurtcafé, bar of restaurant introduceren, is het onze verantwoordelijkheid als ondernemers om de gemeenschap waar mogelijk te ondersteunen. Of het nou om gastvrijheid en toegankelijkheid gaat voor onze gasten, of dat we voor kwetsbare buurtbewoners koken in moeilijke tijden.

We streven ernaar om waar mogelijk een steen bij te dragen. 

Samen Vooruit

Samen Vooruit is een buurtinitiatief gestart met 3WO, de buurtkeukens en vrijwilligers, om maaltijden te koken en te bezorgen aan de mensen die het juist nú extra hard nodig hebben. Zij zetten zich kosteloos in. We streven er naar om 2.000 maaltijden per week uit te delen. Help ook mee en doneer. Samen zorgen we ervoor dat niemand zonder maaltijd komt te zitten!

Update! In de eerste week hebben wij 2.773 maaltijden verstrekt via Buurthuis ArchipelAssadaakaDappere DamesElthetokerk en MOC 55+. Heel veel dankbaarheid voor alle vrijwilligers, de buurtkeukens, onze 3WO topkoks en Hermitage Amsterdam, de sponsors Facility Trade Group en Haymana Groothandel en Horeca Leverancier en natuurlijk alle donateurs!

NL Cares x 3WO

NL Cares is een stichting die zich richt op 5 doelgroepen: kinderen uit achterstandsituaties, ouderen, nieuwkomers, dak- en thuislozen en mensen met een beperking. Als bedrijf met veel jonge, actieve en gepassioneerde mensen, was het een perfecte match om maatschappelijke partner te worden van NL Cares. Zo kunnen wij hen ondersteunen door samen met onze collega’s zo veel mogelijk vrijwilligerswerk te doen. Denk aan een Sinterklaas feest voor kinderen, verrassingen/ cadeautjes voor oudere en kinderen met een beperking, team uitjes samen met ouderen uit de buurt. NL Cares blijft op zoek naar flexibele vrijwilligers. Wil je mee helpen? Ga dan naar nlcares.nl

3WOLVG

Met een aantal zaken op het Beukenplein heeft 3WO samen met compagnon Mandy Lenselink elke week de tussen 50 en 100 maaltijden voor de zorghelden van het OLVG Oost gekookt. Geheel gesponsord door onze leveranciers (met name Haymana Groothandel & Horeca LeverancierATL SeafoodFrites uit ZuydFriet van de TijgerBrams Amsterdams DesemFontijnTeo Pace) en met liefde bereid door onze koks & collega's.

Burgers van Rotisserie, pizza van Mama Dough, paella van La Cervecería & kip van 't spit bij De Biertuin, met een biertje van zowel Brouwerij 't IJ als Brouwerij De Eeuwige Jeugd. Zo hopen wij onze dappere strijders die dagelijks veel te hard aan het werk zijn om dit virus te bestrijden te kunnen verzorgen van een warm maaltijd!

Lees meer: Telegraaf.