De Biertuin

Begonnen in 2012 aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, inspelend op de groeiende interesse in speciaalbier. Veel van de Nederlandse microbrouwerijen die we nu goed kennen zijn even oud of zelfs jonger dan de eerste Biertuin! Naast de grote bierselectie kwam De Biertuin ook snel bekend te staan om de burger en het kippetje van ’t spit: beiden werden volgens het Parool uitgeroepen tot de beste van de stad.

In 2017 werd Derek Carius mede-eigenaar gemaakt van de tweede Biertuin: De Biertuin Centrum op de Prinsengracht (destijds nog ‘De Biertuin Prinsengracht’ geheten). Ook deze locatie bleek razend populair. 
 

De Biertuin West

Gelegen aan het Mercatorplein, op het hoekje van de Jan Evertsenstraat, met een groot terras dat de hele dag op de zon staat. De keuken is geopend voor zowel lunch als diner, met de kenmerkende burgers en kip van ’t spit op de menukaart. Er staan 20 bieren op tap, en meer dan 90 bieren van fles en blik. De perfecte plek om aan de bar te hangen, en zelfs in de regen kan je op het verwarmde terras geweldig zitten.

Ook voor voetbalfans gaat dit de beste plek van de omgeving worden: alle wedstrijden van Ajax kan je hier op groot scherm kijken.

Speciaalbier

De Biertuin moet dé plek zijn om kennis te maken met speciaalbier. Er staat voor ieder wat wils op de kaart, van klassieke Belgische bieren tot moderne IPA’s uit Scandinavië. De focus hierbij ligt op onze eigen Nederlandse brouwers: zoveel mogelijk microbrouwerijen uit eigen land zijn op de kaart vertegenwoordigd.

Verder zijn door drie lokale brouwerijen huisbieren gemaakt: De Biertuin Weizen (weizen, gebrouwen door het Uiltje), Biertuig (IPA, gebrouwen door De Eeuwige Jeugd) en de Garden Ale (blond, gebrouwen door Brouwerij ’t IJ) zijn exclusief bij alle Biertuinen van de tap te krijgen.

Interieur

Het interieur van De Biertuin West is ontworpen door Studio Modijefsky. Geïnspireerd op De Biertuin Oost, zit deze locatie vol elementen van hout, koperen wanden en een strakke betonnen bar.