23 juni opent een nieuwe buurtcafe op de Jan Evertsenstraat 41 in West: de Neef van Fred. Ondernemer Zinzi Rullens realiseert haar horecadroom met de opening van het buurtcafé. De Neef van Fred opent om 08:00 voor een kop koffie en sluit na middernacht voor een koud fluitje of lekkere cocktail. Met een terras op het water en de hele dag zon, is het er heerlijk vertoeven van ontbijt tot diner. 


Wie is Fred?

Zinzi Rulens vertelt over de identiteit van Fred: "Fred vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben. Hij is een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerte plaats. Je kunt er elk moment van de dag binnenvallen. Een allemansvriend en altijd in voor gezelligheid. Één ding is zeker; de hele familie komt er graag."

De Neef van Fred is de nieuwe generatie cafés die dit gevoel gaat neerzetten, op zijn eigen hedendaagse wijze. Het nieuwe buurtafe is een ode aan de onmiskenbare Amsterdamse bruine kroeg. Zichtbaar in het interieur en voelbaar in de warme uitstraling van deze nieuwe zaak.

"Voor mij is het  belangrijk dat de service altijd eerlijk en oprecht is. Elke keer dat je bij ons binnen komt moet jij je direct welkom en gewaardeerd voelen."

Thuiskomen bij Fred

Volgens eigenaresse Zinzi is het personeel leidend voor de identiteit van de zaak: "Voor mij is het belangrijk dat de service altijd eerlijk en oprecht is. Elke keer dat je bij ons binnenkomt, moet jij je direct welkom en gewaardeerd voelen. Wij weten ons te onderscheiden door in te spelen op elke gast. Bij de Neef van Fred moet het keer op keer voelen als thuiskomen en maakt het het niet uit wie je bent of wanneer je komt." 

De menukaart van de Neef is geïnspireerd op een Franse bistro: Een goede burger, kippetje in de jus of een klassieke steak tartaar, voor elk moment van de dag. Tevens is er een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Daarnaast is de drankkaart een ware aanvulling op de menukaart. Denk aan een espresso tirantini en sangria met bier of cava. Liever een biertje? Dan ga je uiteraard voor de Witte de With, een witbiertje speciaal voor de Neef van Fred gebrouwen door Brouwerij 't IJ.